Tullamore Dew cserépkorsóban
Markáns íze miatt az egyik legkedveltebb ír whiskey; tisztán, jéggel vagy kevés vízzel hígítva fogyasztják.
Az Ír Whiskey egy háromszorosan lepárolt tiszta ital, mely mégis különleges egyéniség. Az írországi árpatáblák aranyló színét, a "zöld-sziget" friss levegőjét, az ódón tölgyfahordók illatát tömöríti az érett, sima, kellemes Whiskey ízében, aromájában. A népszerű és mindig hatásos ír kávé nélkülözhetetlen alapanyaga, de barátságos egyénisége kávé nélkül sem lebecsülendő.
Írország egyik legjobb és legismertebb whiskey-jét, a Tullamore Dew-t először 1829-ben készítették el az Offaly megyében, Írország szívében található Tullamore-ban.
Az ital neve, a DEW, az első tulajdonos, Daniel E. Williams nevének kezdőbetűiből ered.
A Tullamore Dew jellegzetes, markáns íze miatt az egyik legkedveltebb ír whiskey; tisztán, jéggel vagy kevés vízzel hígítva fogyasztják.
A whiskey-szakértők szerint a Tullamore Dew "finom, lágy whiskey, a kellemes malátaízhez egy kis faszén-mellékíz és az aranyszínű árpa természetes íze vegyül.
Az Ír Whiskey- háromszori lepárlással készül ill. ez a megszokott.
Minnél többször párolják le az alapanyagot, annál nagyobb alkoholtartalmú italt nyernek, de ez egyben a karakteres ízvilág csökkenésével jár együtt, többek között ez az egyik magyarázata az Ír Whiskey semlegesebb ízének.