Plum puding

Hozzávalók: Tészta:
Lásd lent
Kemény szósz (Hard sauce) pudinghoz:
- 1/4 csésze vaj - 1 csésze porcukor - 1 evőkanál sötét rum - 1/2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés: Tészta:
Negyed kiló lisztet, 10 dkg margarint, csipetnyi sót, tíz deka mazsolát, valamint ízlés szerint fahéjat, gyömbért és cukrot (mert különben nem sok íze lesz) gyúrjunk össze egy kis tejjel. Nyújtsuk ki, aztán tekercseljük össze, majd tegyük egy alaposan meglisztezett asztalkendőbe, kössük meg a kendő két végét és fakanálra akasztva főzzük ki.
Kemény szósz (Hard sauce) pudinghoz:
A vajat botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a cukrot és jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk az ízesítőket is és összekeverjük.
Megjegyzések: 1 csésze = 2,5 dl Vaníliakivonat helyett a porcukor egy része helyett vaníliás cukrot is lehet használni. |