♣ Ireland - Írország, a Smaragdzöld sziget ♣
♣ Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Vendégkönyv

Levél nekem

kikkkko site

 

♣ Tőletek :) ♣

♣ Segítek ♣

 
♣ Bemutatkozók :)
 
♣ Pub-Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
♣ Számláló
Indulás: 2005-01-24
 
♣ Isabo ajándéka :)

 
♣ Flash képeslapok
 
♣Magyar-Ír-gael miniszótár
 
♣ Kommunikáció
 
♣ H-Írek
 
♣ Saját órám :)
 
♣ Ír filmek
 
♣ Ír rajzfilmek
 
♣ Zászló

 
♣ Ír ünnepek
 
♣ Ír italok
 
♣ Gasztronómia
 
♣ Gittus ajándéka :)

 
♣ Játékok
 
♣ Adatbázis

Az oldalon jelenleg 960 kép, 150 cikk, 11 játék és 64 flash van. Az oldal folyamatosan bővül.

 
♣ Kedvenc oldalaim :)

Image Hosted by ImageShack.us

 
♣ Szavazz rám :)

Top 100 'Site du Web'
 
♣ Segítség, hal lettem!

Segítség, hal lettem!

(Help! I'm a Fish)
Színes, szinkronizált német-dán-ír rajzfilm

Szinkronhangok: Alföldi Róbert, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Jáksó László, Jónás Rita, Ábel Anita, Stohl András, Kulka János, Verebes István, Csonka András

Rendezte: Michael Hegner És Stefan Fjeldmark
80 perc
SPI International Magyarország

Mozipremier: 2003. szeptember 4.

Három kisgyerek, Pecás, Csilla és Dagi horgászni indul, de nagy bajba kerülnek, amikor a hóbortos Mc Lötty Professzor titokzatos laboratóriumában találják magukat.
A Professzor egy varázsital összeállításán dolgozik, amelynek segítségével az emberek képesek víz alatt élni.
Pecás kishúga, Csilla véletlenül iszik a varázsitalból, tengeri csillaggá változik, és a tengerfenéken találja magát.
A két fiúnak meg kell keresnie Csillát, ezért önszántukból isznak a varázsitalból. Pecás repülőhallá alakul, Dagi pedig medúza formájában ered a kis „tengeri csillag” nyomába. Pontosan 48 óra áll rendelkezésükre, hogy megtalálják Pecás kishúgát és az ellenszert - vagy mindhárman örökre halak maradnak.
A három hallá változott gyerek csodálatos és izgalmas kalandokat él át, miközben Csilla igazi barátra talál Sasha, a kis kék Tengeri Csikó személyében.

A történet fordulatot vesz, amikor Joe, a kalauzhal uszonyaira ellenszer kerül. Az ellenszer ugyanis emberi intelligenciát kölcsönöz a halaknak és Joe hamar rájön, hogy az újonnan szerzett adomány, a beszéd képességének segítségével a víz alatti világ urává és parancsolójává léphet elő.
A hal-gyerekek előtt sok-sok akadály tornyosul. Csak zseniális találékonyság és elszánt vakmerőség együttesével van esélyük arra, hogy megdöntsék Joe zsarnoki uralmát, és újra ember-gyerekként élhessenek.

INFÓ

A film elnyerte a Chicago International Children's Film Festival gyermek-zsűri díját rajzfilm kategóriában.
Stefan Fjeldmark forgatókönyvíró-társrendező:
- Emlékszem, gyerekként, a kikötő napsütötte mólóján heverészve, sütkérezve a nap melegében, álmodozó gondolataim a tenger fenekéig kalandoztak. A víz alatti világ csodáinak élményét tapasztalhatnám meg ott, rákok, kagylók és apró halak között lebegve.
Semmi kétség, ez volt az a perc, amikor a Segítség, hal lettem! alapötlete megszületett. Aztán az élet ment tovább, és az idő múlásával gyűltek a tapasztalatok - konfliktusok, barátságok, szerelem, család és gyerekek. A saját életem, csakúgy, mint a barátaimé, mindig is a kimeríthetetlen inspiráció forrásai voltak. Számomra a filmkészítés és a rajz technikái csupán eszközök ahhoz, hogy elmondjak egy történetet.

Egy animációs film készítése semmiben sem különbözik bármilyen más film készítésétől - csapatmunka. Egy rendkívül időigényes folyamat során az ötletek és elgondolások végtelenül aprólékos boncolgatáson esnek át. Ilyenkor nagyon fontos, hogy hűek maradjunk az eredeti elgondoláshoz, ugyanakkor készek legyünk feláldozni egy ötletet egy még jobb ötlet kedvéért.
A film stábja rendkívüli egyéni tehetségekből áll. Ha mindegyiküknek adatik elég mozgástér ahhoz, hogy - az adott kereteken belül - a lehető legjobb formájukat hozzák, akkor az eredmény óriási lesz. A rendezőé a felelősség, hogy ezeket a kereteket rögzítse.
Nem tagadom, nekem nagyon nehéz egy látomást, egy célként kitűzött elgondolás legmélyebb értelmét hideg és száraz szavakba önteni. A film minden fontos eleme - hangzás, zene, hangok, színek, fény és érzelmek - szinte elpárolognak, ha beszélni kezdünk róluk. Az érzelmek a legfontosabbak. Ha nevetést tudok csiholni a közönség ajkán, ha könnycseppet csalok ki a szeméből, akkor már megérte. S ez az, amit a hivatása magaslatán álló filmkészítés művészetének tekintek.

Nincs kép, vagy elképzelés, ami véletlen lenne. Vannak nyugalmat árasztó, vízszintes és függőleges vonalakból komponált képek, míg mások az örvény szédületes spiráljában forognak. Az egyik kép kék, a másik lángoló vörös. Az egyik borongós és egyhangú, a másik izzó színek kavalkádja. Az intuíció és a tapasztalat együtt - ez az, ami eldönti, hogy egy adott jelenethez mi a legmegfelelőbb. Hosszan tartó, statikus képek vagy egymást gyors egymásutánban követő vágások - vajon mi a legjobb?
A zene a suttogás halk és megnyugtató hangjaitól a dobpergés wagneri dübörgésű viharáig ível, s ez teremti meg a közönség körében az érzelmi feszültséget. A hangjukat kölcsönző színészek nem jelennek meg a vásznon. Az érzelmi töltés feszültségének kizárólag a dialógus lehet a forrása, és így szinte végtelenül sok lehetőségünk van arra, hogy a felvett hanganyagot úgy manipuláljuk, hogy megfeleljen a film vizuális szempontjainak.
Az animációs film rejtett sztárjai, az animátorok, a tündérmesék hímporát szórják a színpadon, mikor életet lehelnek az élettelen rajzokba. Mintha afféle pót-Istenek lennénk, akik életet teremtenek az élettelen anyagból. Aki csak egyszer is részt vett egy ilyen varázslat teremtésében, annak a lelke örökre "elveszett".
Egy animációs film készítése rendkívül bonyolult, lassú, nehéz és költséges folyamat. Éppen ezért, véleményem szerint, ezt az óriási gépezetet nem szabad beindítani, ha az elgondolás és a szemünk előtt lebegő cél nem ér fel a gazdasági kihívás és az alkotás nehézségeivel. Ezzel a filmmel - a magam részéről - kész vagyok vállalni a kihívást.
 
♣ Bannerem

 
♣ Frissítések

Magyar - Ír-gael miniszótár!!! (Bal oldalt)

Itt járt a 3000. látogató, köszönöm :)

 
♣ Judit ajándéka :)

 
♣ Óra/Hőmérséklet

 
♣ H-Ír levél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♣ Angol-magyar fordítógép
 
♣ Kezd velem a napot :)

Legyen ez a kezdőlapom!

 
♣ Történelem
 
♣ Ír himnusz
 
♣ Videó :))

Egy aranyos
megasztár-paródia videó,
ír stílusban :)

 
♣ Képek
 
♣ Szent Patrik
 
♣ Írország
 
♣ Ír kutyafajták
 
♣ Írország madarai
 
♣ Írország állatai
 
♣ Ír mesebeli lények
 
♣ Híres írek
 
♣ Versek
 
♣ Szövegesek
 
♣ Cuccok fanatikusoknak
 
♣ Az oldal állata :)
 
 
♣ Kedvenc oldalaim :)

 

 
 
 

-----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!