Dublin Coddle

Hozzávalók:
- 1 liter víz - 8 szelet bacon - 8 disznóhúsból készült virsli - 4 nagyobb hagyma meghámozva-szeletelve - 900 g krumpli meghámozva-szeletelve - só - bors - 4 evőkanál felaprított petrezselyem
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet, dobjuk bele a bacont és a virslit. Ha kész a virsli, szeleteljük fel. Csöpögtessük le a baconnel együtt. A főzővizet tegyük félre. A virslit és a bacont tegyük egy nagyobb tűzálló edénybe, adjuk hozzá a hagymát, a krumplit és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük fel a félretett főzővízzel, hogy éppen ellepje. Fedjük le megzsírozott papírral. Tegyünk rá fedőt, és lassú tuzön vagy 3-as fokozaton sütőben süssük kb. másfél óráig, amíg a vizet elfövi, és minden készre fő. Melegen tálaljuk. |