Irish Sheperd's Pie

Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj - 1 közepes hagyma felkockázva - 2 sárgarépa felszeletelve - 4 evőkanál liszt - 600 ml sűrű húsleves - petrezselyem - kakukkfű - 450 g főtt, darált marhahús - 675 g krumplipüré
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy edényben, adjuk hozzá a hagymát. Fedjük le és pároljuk néhány percig. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát. Keverjük hozzá a lisztet és főzzük addig, amíg enyhén megbarnul. Ekkor öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a petrezselymet és a kakukkfüvet. Forraljuk fel, forrástól számított 5 percig hagyjuk forrni. Tegyük a masszát tűzálló, lehetőleg kör alakú edénybe, fedjük le a krumplipürével. Helyezzük közepes hőfokú, előmelegített - gázsütőnél 4-es fokozat - sütőbe, és süssük 30 percig. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, 10 perccel a sütés vége előtt reszeljünk Dublini Ír sajtot a tetejére. |