Mulligatawny (egy tradicionális, ír leves)
Hozzávalók:
(6 személyre)
- negyed kg sovány báránynyak csontosan - 1 kisebb fehérrépa fele - 1 nagy sárgarépa - 1 fej nagy hagyma - 1 kisebb alma - 1 csipet kakukkfű - 1 késhegynyi szerecsendió - fehér bors - petrezselyem - 1 teáskanál curry por - 28 g kukoricaliszt
Elkészítés:
Vágjuk le a báránynyakról a felesleges zsírt, tegyük egy nagyobb edénybe a hússal együtt, és addig süssük, amíg a zsír megolvad. Vegyük ki a húst az edénybol. Szeleteljük, kockázzuk fel a zöldségeket és az almát. Süssük a zöldségeket a zsíron kb 5 percig, a töpörtyűt vegyük ki az edényből. Tegyük vissza a húst és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá az almát, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és a petrezselymet. Keverjük össze a kukoricalisztet vízzel, és folyamatos keverés mellett adjuk a húshoz. Öntsük fel az edényt vízzel, forraljuk fel. Adjuk hozzá a curryt, alacsony lángon kb 3. órát főzzük. Szedjük le a csontról a húst, a csontot dobjuk ki, daraboljuk fel a húst, tegyük vissza. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Melegen tálaljuk. |