Kolbászos-burgonyás egytálétel (Sausage and potato hotpot)
Hozzávalók:
- 30 ml növényi olaj - 2 hagyma felaprítva - fél kilogramm kolbász (pl. Debreceni) felszelve 2,5 cm-es darabokra - fél kilogramm burgonya vékonyra szeletelve - 2 evőkanál mustár - fél liter csirkehúsleves - reszelt sajt - só - bors
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, aminek van teteje. Süssük benne a kolbászt és a hagymát, amíg megbarnulnak. Adjuk hozzá a burgonyát, néha kevergessük meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig kell sütni, amíg aranybarna lesz. Keverjük hozzá a leveshez a mustárt és öntsük a hagymás kolbászos burgonyához. Fedjük le és főzzük 10 percig, amíg a burgonya megpuhul. Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük rá a sajtot a burgonyára és tegyük be a sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre sül. Párolt zöldséggel tálaljuk. |